Halong Bay, Hanoi, Matlagningskurs
Onsdagen den 11e åkte vi till Halong Bay på kryssning en natt.
\nVi hade hört att det kunde vara rätt turistigt, och det är en sak jag verkligen ogillar när man reser, därför bokade vi en lite dyrare båt som åkte till en annan del av skärgården. Bussen från Hanoi till Halong Bay tog ca 4h. När vi klev på båten blev vi direkt serverade lunch, 5-rätters! Det var bara vi och två andra sällskap på båten, och personalen förstås. Därför blev vi uppgraderade till en lyxigare cabin och fick vår egen balkong. Allting kändes så lyxigt!!!




\nFörsta aktiviteten för dagen var att gå iland på en av öarna och gå in i en grotta. I den grottan hade 300 vietnamesiska pers gömt sig i under Vietnam kriget mot USA.





Sen paddlade vi kayak i solnedgången och det var såå vackert.




På kvällen blev det kurs i hur man gör fried spring rolls och sen buffé middag. Dom var verkligen verkligen duktiga på uppläggning och skulptera mat. Sen fiskade vi bläckfisk i mörkret men varken jag eller Oscar fick napp. Vi beställde då en drink och satt på vår balkong istället.





Morgonen efter var det tidig uppstigning och vi åt en lätt frukost innan vi åkte bambu båt med en fiskare som visade oss sin flytande by. Dom bor alltså till havs i den flytande byn. Sen besökte vi även en pärlfarm, där dom odlar och säljer pärlor.






Väl tillbaka på båten packade vi ihop våra grejer och förberedde oss för att lämna båten och fick en 5-rätters lunch innan vi åkte tillbaka mot Hanoi.
\nOtroligt lyxig upplevelse!
Väl tillbaka i Hanoi gick vi på en matlagningskurs och då det bara var jag och oscar anmälda så fick vi verkligen en privatlektion. Vi gick först till marknaden och köpte alla ingredienser och började sen laga: nudelsoppa med biff, vietnamesiska köttbullar (ungefär), Papayasallad, ägg kaffe, friterade spring rolls och nudlar.
\nSå kul och verkligen gott!




Idag, fredag, hämtade vi oscars skräddarsydda kostym på förmiddagen. Så fin den blev! Han är helnöjd! Och tar gärna emot inviter till bjudningar som kräver full kostym. Sen gick vi till ett känt café med äggkaffe, han som kom på den traditionella drycken hade öppnat kafét på 40-talet. Mycket gott!
\nSen blev det lite shopping längs gatan. Innan vi åt lunch på stället där vi var på födelsedagsfest hos tanten häromdagen. Också det väldigt gott! Vietnam är känt för sina Banh Mi baguetter.
\nPå eftermiddagen gick flyget mot Kambodja, Siem Reap.


